سالهاست که ستارهشناسان، دانشمندان و محققان این عرصه، در جستجوی کشف حیات بیگانه هستند؛ حال سوال اینجاست که تا چه اندازه به این اکتشاف تاریخی نزدیک شدهایم؟
از دانشمندان علم نجوم گرفته تا علاقهمندان آماتور، همه و همه چندین دهه را صرف تماشای آسمان کردهاند تا در نهایت شواهدی از حیات بیگانه به دست آورند. در واقعیت میتوان گفت که بخش بزرگی از انسانهای ساکن زمین، به شدت علاقهمند کشف حیات بیگانه و همنوعان ما هستند. اما به دلایلی مختلف، تاکنون موفق به کشف شواهدی از زیست فرازمینی نشدهایم. دلایل عدم کشف موجودات فضایی را میتوان به موارد متعددی نسبت داد. اما با اینحال، دستاوردهای امروزی ما به اندازهای هستند که ما را به این اکتشاف تاریخی نزدیک کنند!
پهنه جهان هستی بسیار بزرگتر از آن چیزیست که در گذشته تصور میشد. هربار که دانشمندان با شبیهسازیهای آزمایشگاهی، به تخمین عظمت جهان هستی میپردازند، نتایج آزمایشات آنان را حیرتزده میکند. علاوه بر بزرگی جهان هستی، موجودات فضایی میتوانند در هر نقطهای از آن ساکن باشند؛ چرا که بر اساس آخرین برآوردها، میلیاردها میلیارد کهکشان مختلف در جهان وجود دارد. همانطور که پارادوکس فرمی بیان میکند، با این احتمالات ما میبایست هماکنون با گونههای مختلفی از موجودات فضایی برخورد کرده باشید. اما هنوز هیچ مدرک معتبری از تنها نبودن انسان در پهنه گیتی به دست نیامده است.
